Rouwtherapie, EMDR, stervensbegeleiding
voor kinderen, jongeren en ouders
bij ernstig verlies en trauma

Wereldlichtjesdag


Wereldlichtjesdag is een wereldwijde jaarlijkse herdenking op de tweede zondag van december, waarbij weeouders (ouders van een overleden kind) hun overleden kind herdenken. Om 19.00 uur plaatselijke tijd steken weeouders een kaars aan en laten die een uur branden. Dooft het licht in de ene tijdzone, dan gaat het in de volgende tijdzone aan. Zo ontstaat er een etmaal lang een band van licht om de planeet. Alle overleden kinderen worden herdacht, ook levenloos geboren kinderen en volwassen kinderen, ongeacht hoe lang geleden ze zijn gestorven en ongeacht de doodsoorzaak.

In 2013, toen mijn boek Kind van de toekomst uitkwam, heb ik de aanzet gegeven voor een eerste Wereldlichtjesdag-herdenking in Zoetermeer. Sindsdien is de herdenking in Zoetermeer jaarlijks met veel inzet georganiseerd door vele vrijwillige handen. Op 3 november 2016 is onze vrijwillige organisatie een officiƫle stichting geworden: Stichting Wereldlichtjesdag Zoetermeer.

Stichting Wereldlichtjesdag Zoetermeer wordt gefaciliteerd, gesponsord en geholpen door vele plaatselijke ondernemers, particulieren en vrijwilligers. Zo is het mogelijk om elk jaar weer deze indrukwekkende herdenking te organiseren voor de inwoners van Zoetermeer en omstreken.

Voor meer informatie verwijs ik je graag naar de website van Stichting Wereldlichtjesdag Zoetermeer: www.wereldlichtjesdagzoetermeer.nl