Rouwtherapie, EMDR, stervensbegeleiding
voor kinderen, jongeren en ouders
bij ernstig verlies en trauma

Wie ben ik

Mijn naam is Kathy Beckers-Mansell. Ik ben getrouwd met Ton en moeder van Diede, Jari, Famke en Sam. Mijn zoon Jari is doodgegaan toen hij nog maar een hele kleine baby was. Daardoor weet ik hoe erg het is als iemand van wie je houdt doodgaat. Het overlijden van mijn kind is voor mij de drijfveer achter mijn werk als rouwtherapeut: ik wil graag anderen helpen met rouwen bij verlies, bij trauma of bij het sterven.

Dankbaar ben ik om moeder van mijn kinderen te mogen zijn. Ik besteed veel tijd aan het zorgen voor mijn gezin. Mijn grootste hobby is lezen. Ik lees veel en graag en ik verzamel boeken. Het meest lees ik over mijn eigen vakgebied: rouw- en stervensbegeleiding en de zorg voor kinderen en jongeren. Verder houd ik van muziek luisteren en muziek maken. Ik speel piano. Muziek helpt mij om mijn gevoelens te leren herkennen en ook om deze gevoelens te durven voelen. Het is overigens ook heerlijk als het af en toe helemaal stil is. Verder geniet ik van yoga en meditatie, van wandelen met de hond en ga ik graag naar concerten en het theater. Naast dit alles breng ik graag tijd door met vrienden en vriendinnen om lief en leed te delen.

Het is mijn overtuiging dat de verschillende godsdiensten uiteindelijk in de kern toch wel heel veel op elkaar lijken. Volgens mij is het zo dat alles draait om liefde en respect voor anderen en ook voor jezelf. Vanuit dat gevoel van respect voor elk mens doe ik mijn werk met rouwende kinderen, jongeren en ouders: het maakt niet uit waar je in gelooft of vanuit welke cultuur je komt, want ik luister naar jou en wat jij nodig hebt. Daarnaast geloof ik ook dat elk mens, diep van binnen, goed is. Als ik kijk naar pasgeboren baby's, dan kan dat volgens mij niet anders. En ook al doen mensen soms afschuwelijke dingen, toch denk ik dat je altijd het mooie in de mens weer naar boven kunt halen en daarom behandel ik ieder mens met respect en met liefdevolle aandacht.

Ik werk vanuit Metta: Liefdevolle aandacht.